Att bära ett badkar

Vårt väldigt tunga badkar kom hemlevererat för två veckor sen i en jättestor låda, men vi fick vänta tills i helgen innan vi var mankraften nog att kunna bära (släpa) upp det till andra våningen. Pappa kom vid 9-tiden och då demonterade vi lådan och funderade ut hur vi smidigast skulle göra för att få upp det för trappan.Då badkaret skulle monteras med lejontassar på plats så fanns det klackar där dessa skulle fästas. På dessa klackar monterade vi två reglar som provisoriska ben, så vi kunde ställa ner badkaret utan att skrapa botten.

Montering av provisoriska ben
Montering av provisoriska ben
IMG_0562
Det gick att bära på två personer… om man tog några meter i taget.
Badkaret inburet på bottenplan.
Badkaret inburet på bottenplan.

Vid elva kom Ricki, den siste kuggen i bärlaget. Jag trodde att det skulle ta en god timme att få upp det, men Ricki hävdade att det skulle gå på en kvart. Ricki hade rätt. Väl uppe på andra våningen började trixandet med att få badkaret på plats. Vi fick ta det på högkant igenom toalettdörren.

Demontering av reglar.
Demontering av reglar.
En tass på plats.
En tass på plats.

När det väl var inne på toaletten skulle det monteras tassar och avlopp. Tassarna visade sig inte vara helt gjutna efter formen på badkaret så det blev till att hitta var de satt minst dåligt.

Under söndagen tog jag och Josefin ett efterlängtat och förtjänat premiärbad. Dock väntar vi med champagnefirandet då vi sagt att vi ska göra det när ovanvåningen är klar.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *