En helg av många att komma

Helgen var återigen inplanerad med rivningsarbete och spårfräsning av tegelväggar. Efter jobbet i fredags rev jag ner skafferiet i köket på ovanvåning, det blivande badrummet. Tanken är att det ska byggas upp igen, men väggarna var inte direkt välisolerade så det ska in lite isolering också.

Resultatet, ett hål i väggen.
Resultatet, ett hål i väggen.

Det blev en del bråte som revs ner och allt ligger i garaget nu i väntan på sin sista färd. I veckan ska vi få dragkrok påmonterad på bilen så vi lite enklare själva kan köra släp till tippen.

Högen med bråte som blev över.
Högen med bråte som blev över.

Man kan hitta mycket spännande när man river. Mellan bjälkarna finns massa schaktmassor och bland massorna hittade jag följande två fynd.

Hittat i bjälklaget, en vässad blyertspenna och en förkolnad trasig tumstock.
Hittat i bjälklaget, en vässad blyertspenna och en förkolnad trasig tumstock.

Pennan ser lite ny ut, så den kanske har trillat ner under årens gång, men tumstocken ser ut att vara från 20-talet. Undra vad mer vi kommer hitta. Oväntade överraskningar från 70-talet uppskattas ej. När en VVS-firma var här för offertförfrågan kunde de konstatera att det var hög tid att byta avloppsrören på fler ställen än avloppsstammarna. När förra husägaren gjorde om badrummet på nedanvåningen, troligen på 70-talet så skarvade de på gjutjärnsstammarna med stålrör, något som tydligen inte är bra. Även i källaren hittade de lite sköna rördragningar med galvad övergång till koppar.

Lördag och söndag hade jag hyrt en ännu större spårfräs, denna gången med oslitna klingor. Det gick väldigt smidigt att spåra i tegelväggarna. Fick även göra om det som jag hade spårat för två veckor sen eftersom spårdjupet inte blev tillräckligt. Pappa kom även upp under söndagen och vi satte upp lite dosor och drog lite elrör. Elektrikern kommer imorgon och kan nu jobba vidare. Snart kommer vi slippa dra upp strömmen i från källaren med förlängskabel hängades från balkongen.

Vardagsrummet med spårade väggar.
Vardagsrummet med spårade väggar.

One Comment

  1. Anna said:

    Spännande fynd är ju roligt. Hoppas ni sparar dem. Roligt att läsa de senaste inläggen. Kämpa på och hojta om ni behöver hjälp nån dag.

    2014-10-10
    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *