Ett hav av frukt och bär

Igår var det dags att åter igen besöka Agnes14. Tobias klippte gräset och jag spatserade (läs haltade, pga min nyvunna meniskskada) runt i trädgården. Björnbärsrevorna som tagit över stora delar av den bakre häcken bar väldigt mycket frukt, stora söta och solvarma björnbär överallt. Plommonträdets grenar tyngs ner av plommon som bara väntar på att få mogna. De enorma vindruvsstockarna är överfulla med vindruvor som ännu inte mognat, förutom de som växer inne i uterummet som haft det lite varmare och nu är riktigt söta, mörka och goda. Äppelträden bär också de lite frukt, i alla fall så att det borde räcka till någon äppelpaj om en månad eller två.

Vi kommer behöva beskära och tukta såväl träd som buskar och rankor, men jag tycker definitivt redan om den nya trädgården. ser stor potential i det här. Och nu får jag väl lära mig sylta och safta så att jag kan ta tillvara på trädgårdens guld.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *