Renovera element

Nu inför hösten är det viktigaste att vi får rätt på våra element (radiatorer för den som gillar den termen). Vi plockade ner dem för ganska länge sen, under våren och de har under sommaren blivit stående i källaren. De har stått där som en ständig påminnelse om att det är väldigt många timmar kvar till ovanvåningen kan anses vara klar. Förra veckan tog jag så tag i i problemet och började på allvar att jobba på dem. Jag började med det minsta elementet som ska stå i biblioteket (hallen). Det elementet stod i det gamla köket, vårt nuvarande badrum. Nu skulle vi vända på elemenetet så baksidan kom utåt, vilket jag inte trodde skulle bli några problem. Men ack så fel. Efter att ha målartvättat, stålborstat och skurat ville fortfarande elementfärgen fastna utan krackelerade. Och till råga på allt så hade jag ingen fungerande pensel utan målade med hjälp av handen för att komma åt.

På de här bilderna ser elementet helt okej ut.

2015-09-09 21.21.29

2015-09-09 21.21.47

Men det var innan färgen torkade.

Så, iväg till Hornback, förklara problemet och hem med rollerset och grundfärg (röd) för element.

2015-09-14 22.12.00

Ett initialt test med att grundmåla där färgen hade flagnat.

Jag kände mig nu mer hoppfull inför nästa element, det som ska in i sovrummet. Det skurade jag ännu mer, stålborstade ännu mer och skurade ännu mer. Därefter behandlades alla ytor som var metallrena med grundfärgen plus lite extra.

2015-09-14 22.11.52

Igår innan CL-matchen mellan PSG och Malmö började jag måla och resultatet imorse såg lovande ut, men jag hann inte med hela. Ungefär en tredjedel på två timmar. Det tar tid att måla element eftersom arean som ska målas är väldigt stor. Och när jag är färdig med sovrummets element och bibliotekets så är det bara vardagsrummets kvar, det största av dem tre.

Behöver man ha värme på i vardagsrummet?

2015-09-14 22.12.05

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *