Agnes nya hjärta

För några dagar sedan insåg jag att köket inte riktigt fått det utrymme det förtjänar här. Så när som på fläktkåpan och dörrfodret så är köket helt klart. Det är ett helt fantastiskt kök som gott och väl uppnår mina krav, behov och drömmar.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av de skaer jag tycker blev allra bäst med köket, nu med facit i hand:

 1. Skafferiet. Det är helt fantastiskt att kunna ha alla torrvaror samlade i ett naturligt svalt utrymme. Att slippa ha lådorna fyllda med mjöl och pasta och att ha en naturlig plats för både Pant och hundmat. 
 2. Dubbla kylar. Det resulterar i lite mindre frysutrymme i köket, men vad gör det när man har en frysbox i källaren. Nu har vi två kylar där det blir total översikt på vad som finns och man slipper den där grönsakslådan längst ner där det alltid ligger en svampig gurka eller möglig lök. 
 3. Elplanering. Det sitter eluttag överallt i precis den höjden man behöver. Vid golvet till dammsugaren, längs alla bänkytor till hushållsapparater, bakom kaffekokarens statiska plats och ett uppe vid taket för att slippa se sladdarna till Sonos-högtalaren. 
 4. Halvö med sittplats. Perfekt för kökshäng innan middagsbjudningen. Medans man fixar det sista med middagen kan gästerna få fördrinken vid Ön och alla är samlade. Sen att den är en perfekt yta vid själv matlagningen är ju ett plus.

-utöver detta finns ju sedan även de klara fördelarna med Stora arbetsytor, Diskmaskin och massor av förvaring. Extra bred spis, Stor vask med dubbla hoar och bänkskivor i garnit som är både snygga och praktiska är inte heller dåligt. Men det är punkterna här ovan som jag känner gör det här till vårt kök. Det är också detta som gör att jag med glädje kan lägga halva söndagen på att laga mat till veckans matlådor Vecka ut och vecka in.

På bilden ovan ser man hur vi valt att låta köket delvis gå in i matplatsen för att skapa en gemensam känsla, men ändå utan attmatplatsen blir ett kök.


Här syns de extra långa arbetsytorna extra tydligt och dubbelvasken som vi valde att placera framför fönstret. Här syns sällskapsytan där man håller varandra sällskap vid matlagning eller läser en Hus&Hem till frukosten eller fredagsvinet. 

Fler bilder finns här http://agnes14.se/koksrenovering/

One Comment

 1. Anu Uus said:

  Läckert är ordet! Avundsjuk är det andra ordet! 🙂

  2017-02-01
  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *