Att ha eller inte ha ett växthus

Längst ner i det allra soligaste hörnet av trädgården stod ett växthus när vi flyttade in. Detta växthus har gjort oss något förbryllade. Första tanken var: ”vad härligt med ett växthus att odla grönsaker i.” Vi tänkte att det skulle nog kunna bli fint om man bara putsade upp glaset lite och rensade ut allt som börjat växa helt ohämmat i det. Bland annat stod där en björk på knappt 2 meter och en hel del björnbärssnår.

10673401
Såhär såg trädgården ut på mäklarbilderna och växthuset syns uppe till vänster i solen.

Men ju mer vi funderade över det kom vi fram till att grönsakerna kan vi lika gärna odla i uterummet och istället göra något mer användbart av det soliga hörnet. Därmed la vi ut växthuset på blocket till kanonpriset 500 kr. Med tanke på hur många svar vi fått om det borde vi nog lagt ut det för betydligt större summa. Men nu såhär i efterhand ångrar vi det inte. Han som kom och hämtade det var här vid 18 och vi konstaterade snabbt att det skulle ta tid att montera ned då de tidigare ägarna limmat fast glasen både i varandra och i stommen. Detta innebar att det tog nästan 4 timmar för de två stackarna att montera ned det, och då hade vi inte längre hjärta att ta betalt för det.

Så nu är vi av med växthuset, men det kvarstår en del jobb. Träramen som är nedgrävd i marken ska bort för att vi ska kunna fylla på med jord och få gräsmattan att ta sig även där. Planen med trädgården är att få gräsmattan att ta sig överallt där vi plockar bort saker nu till att börja med, för att sedan kunna komma fram till hur man vill ha det och då ta bort eller bygga över gräsmattan. Under kvällen rev Tobias bort ytterligare bjärnbärsrankor och rensade upp för att förbereda för helgens arbete som helt och hållet kommer vara trädgårdsinriktat. Man får ju passa på innan hösten slår till ordentligt.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *