Dags för nästa projekt

I takt med att ovanvåningen blir mer och mer klar har nästa projekt påbörjats i huset. När vi byggde badrummet på ovanvåningen så rev vi ut en omodern men fullt fungerande toalett på bottenvåningen för att byta avloppsstam, dra nya vatten- och värmerör. Vi trodde vi skulle hunnit göra lite på den under sommaren, men ovanvåningen var inte fullt lika långt kommen som vi planerat, lite pga Josefins knäskada och ar saker tar längre tid. Men när jag var i Filippinerna så påbörjade min pappa utgivningen av toaletten. Handfat, skåp och kakel åkte ner. Idag fortsatt vi jobba med rivning samt bestämma hur el, vatten, avlopp ska dras.

image
Tapet och puts som ska ner

Åter igen hittar man en massa konstiga saker som den förre ägaren byggt. T.ex. Så har han murat upp vägen som syns på bilden, utan att ta bort några lister. Så alla lister gick rakt in i väggen, och två av dem kom ut på andra sidan. Vi slet ner alla lister och kommer sätta upp nya, som inte ska putsas in bakom väggen. Sedan tidigare har en hög med konstiga el och vatten kopplingar kopplats bort som gick just rak igenom toaletten.

Det kommer bli en vägghängd toalettstol eftersom vi behöver dölja lite rör bakom en vägg. Golvet kom vi över några lådor från kompisar som fick över. Väggarna blir enkelt vitt matt kakel, troligen 15×15 plattor. Handfatet ett ganska litet eftersom där inte är så mycket plats (1,5 m2). Det är så litet att det är svårt att ta bilder inifrån.

image
Pappa hackar ner gammal kakelfix

Dörren och fönstret är i stort sätt redan gjorda, bara karmarna som ska skrapas från färg. Vi hoppas att renoveringen ska gå hyfsat snabbt då det inte är så omfattande.

De senaste dagarna har annars gått åt att skruva upp hyllor i biblioteket. Vi köpte hem konsoler och hyllplan i obehandlat furu, som vi senare ska måla, troligen i linoljefärg för att passa in i övriga rummet.

image
Josefin har köpt en tavla till vårt nya kök

Även vardagsrummet fick en tavellist uppsatt när vi ändå hade slagborren framme.

image
Nu behöver tavlan inte längre stå på golvet

Utöver det är det köksplanering i full fart. I vår ska det även bli kök är det tänkt. Men det får bli ett annat inlägg.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *