Första rummet att tapetseras

unnamedUnder helgen har det gått framåt i sovrummet. Nu har vi börjat gå på de där stegen som verklgien syns och göra skillnad och det är riktigt kul.  Vi fick i veckan ett erbjudande om lite bygghjälp och bestämde oss då för att tjuvstarta med tapetseringen i sovrummet. Det planerades in till söndagen ocvh därmed fick vi under lördagen lägga tid på att slipa av de spacklade väggarna och ta bort plastmattan på golvet. Det var väldigt spännande att äntligen få se vad som dolde sig under mattan, viklet man tidigare bara anat. Golvet var i lite sämre skick än vi hoppats på, det satt en hel del nubb i golvet på sina ställe, och det var även något missfärgat i skarvarna i den gamla mattan som låg under den översta plastmattan. Vi tror dock det ska bli bra om vi slipar och behandlar det.  Just nu lutar det åt att vi behandlar det så att det får en något ljusare, men fortfarande relativt neutral färg.

unnamed4

När vi sedan på lördagen skulle börja tapetsera blev det till att tänka en del för att komma fram til lhur vi skulle göra. Tapeten skulle inte gå hela vägen upp till taket, då vi har rundade hörn. Så först stod vi och mätte och kom fram till att någonstans mellan 25-30 cm var ett lagom avstånd mellan tapetkant och tak.  För att lyckas med en fin skarp kant använde vi oss av en laser och ett lyftbord. Genom att hissa upp lasern på lyftbordet till rätt höjd kunde vi tapetsera en bit ovanför linjen, och sedan skära rent till en spikrak linje. Och resultatet blev riktigt bra.

unnamed2unnamed3

 

Jag började även montera våra eluttag och strömbrytare, och om jag får säga det själv så blev det så jäkla bra! Nu hoppas jag på inflyttning inom en månad, men det kan vara lite optimistiskt. Vi får se helt enkelt.

Bilder från helgen finns i albumet http://agnes14.se/tapetsering-av-sovrum/
 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *