Gott nytt år Agnes

Året lider mot sitt slut och under 2016 påbörjades vårt tredje år i Agnes. Årets highlight i våra liv var såklart vårt bröllop men för Agnes var det att köket fick ett upplyft (läs total makeover). Efter några månaders planerande startade vi en helg i början av mars. Vi har fått mycket hjälp av olika personer som på ett eller annat sätt hjälpt oss att färdigställa köket. Cirka tre månader var vi utan ett riktigt kök men det fungerade förvånansvärt bra. Disken var det jobbigaste efter vi var tvungna bära ner allt i källaren. Första gången vi körde diskmaskinen var underbart.

Alla detaljer i köket är ännu inte klara, men de flesta passbitarna är på plats. Vi är nöjda med många saker men det platsbyggda skafferiet är nog det bästa beslutet. Det sväljer massor och det fungerar både som sval och skafferi. Hundmat, potatis och pant samsas med mjöl, konserver och bröd.

Övriga händelser i huset:

 • Utbyggnaden har verkligen börjat ruttna bort. Taket läcker in och fasaden hålls snart bara ihop av färgen
 • Josefin blev nyfiken och började slita lite i trappan för att se resultat. Jag undrar dock varför hon valde det fjärde trappsteget att börja på?
 • Pappa har fortsatt på gästtoaletten. Förhoppningsvis blir den klar nästa år.
 • Som sista aktivetet för året fick verkstaden en grundlig städning och en ”ny” arbetsbänk. Den stod i garaget, men då jag inte tycker garaget är särskilt bra plats att arbeta på fick den ett nytt hem i källaren. Även min födelsedagspresent skruvstädet fick en plats på bänken.

Om vi blickar framåt till nästa finns många önskemål på listan. Vi får ser om vi hinner med alla.

 • Vardagsrummet på bottenvåningen
  Eftersom det golvet vi lade in i kötet och ska lägga in i vardagsrummet ändrar färg med tiden behöver vi lägga golvet där inom kort. Då kan man lika gärna göra hela rummet när man ändå är igång. 
 • Gästtoaletten
  Vi rev ut den för två år sen, det kanske är på tiden att den blir klar. Och det finns en flaska vin som väntar på oss när den är klar. Dock är det mest min pappas projekt så det är lite beroende på honom och hans möjligheter att hjälpa oss. 
 • Riva skolådan
  Den börjar redan falla i bitar så att riva den är det lilla problemet. Sen behöver fasaden fixas till bakom, men det kommer vi inte själva försöka oss på. Det får någon professionell lösa. Men det hade varit skönt med en uteplats lagom till sommaren. 
 • Byta ytterdörrar
  Vår entréhall är väldigt mörk och en ytterdörr med fönster hade nog gjort det lite ljusare där. 
 • Renovera trappan
  Josefin har påbörjat och det kommer bli fantastiskt snyggt när den är klar. Det tar dock massor med tid att slita bort 70-talet från terrazzobetongen. 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *