Saker börjar hända

Hantverkarna är i full gång och det händer saker när man inte är hemma om dagarna. Förra veckan kom det in ett golv och massa vattenrör. I måndags gjordes väggarna, i onsdags golvvärme och igår flytspackling. Nästa vecka kommer kaklet komma på plats och även spotlightsen. Allt som allt är badrummet nog klar om två veckor.

Förra helgen var det arbetshelg. En del vänner kom över och vi hann attackera en vägg i sovrummet. Den gamla kloasongväggen åkte ner i bara farten. 15 minuter, sen var väggen ren. Dock låg ett tre decimenter tjock lager av puts och vass blandat med ståltråd på golvet längs väggen. Det tog närmare en timme att forsla bort. Medan några stack till tippen stannade två kvar och gjorde grundarbetet med luftspalt och isolering i krypgrunden. När vi kom tillbaka från tippen hade vi även handlat in lite reglar, isolering och OSB-skivor. OSB koms på mitt i allt att det är väldigt trevligt att inte behöva plugga överallt. Gissa var alla tavlor i rummet kommer att hänga?

Byggteknisk fakta om väggen:

  • Vindskydd bakom stående 120×120 bjälkar
  • 120 isolering mellan bjälkar
  • Stående 70×45
  • Åldersbeständig plast
  • 11mm OSB-skiva
  • 13mm gipsskiva (ej satt än)

Samtidigt som det byggdes i ena rummet pågicks det en mer stillsam, men ack så viktig aktivitet i andra rummet. Riva ner gamla tapeter. Vissa partier gick att få ner i stora sjuk, medan andra krävde idogt skrapande för att få ner. Denna aktivitet kommer det bli mer av i alla rummen. Tanken är att sen bredspackla upp väggarna så tapeterna kommer fastna ordenligt, olikt sina föregångare.

Klockan sju på lördagen gav vi upp och då hade Josefin förberett med mat till hela jobbarlaget. Under söndagen fortsatt arbetet med väggen

Högra delen gjorde vi under lördagen och vänstra delen färdigställdes under söndagen.
Högra delen gjorde vi under lördagen och vänstra delen färdigställdes under söndagen.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *