Stökiga hantverkare och oväntad hjälp

Badrummet börjar så smått bli klart. Bilder på det kommer säkert komma upp när Josefin känner att det är tillräckligt färdigt. Men i samband med badrummet skulle en VVS-firma som är underentreprenör till vår badrumsbyggare in och göra klart sitt arbete. De skulle sätta upp blandarna, toalettstol, koppla avlopp och vatten. De har haft ganska lång tid på sig att göra detta, men hela tiden kom det nya ursäkter varför de inte hann. Men en dag innan en av hantverkarna skulle till Thailand i sex veckor dundrade virvelstormen in. Resultatet lämnade en del att önska.

2014-12-08 19.35.44
Sågspån från borrning till kommod är inget som man behöver sopa upp
2014-12-08 19.38.16
Varför använda skyddspappen som låg på golvet?
2014-12-08 19.37.05

De hann även inte göra klart allt med avloppsstammen samt kopplade bara in vattnet provisoriskt i den gamla toaletten på bottenplan. Jag trodde att vi skulle vara tvungna att vänta till januari innan allt skulle bli klart, men så uppenbarade sig hjälpen. Jag var ute en kväll och predikade stadsnät för grannarna. Utanför ett hus stod en typisk hantverkarbil så jag tänkte att personen var ett enkelt mål att övertala att skaffa stadsnätet. Men han som öppnade var 60+ och hade inget behov av snabbare internet. Men så nämnde han att han var pensionerad VVS:are med en vilande firma. Jag nämnde att jag behövde hjälp med några element som hade trasiga termostat. 1 timme senare över en kopp kaffe var allt VVS arbete till huset planerat. Han har gått här några dagar nu och fixat

Provisorisk koppling av vatten.
Provisorisk koppling av vatten.

En sak som stört mig länge var två vattenrör som gick genom toaletten på bottenplan hela vägen upp till tredje våningen. De satt precis bredvid fönstret och gav en dålig inramning. Min nyfunne vän har nu flyttat på dem och även kopplat nya rör hela vägen från källaren upp till tredje våningen.

Nya kopparrör till elementen på ovanvåningen
Nya kopparrör till elementen på ovanvåningen
Snygg övergång från gamla rören, via ventil till 15mm kopparrör.
Snygg övergång från gamla rören, via ventil till 15mm kopparrör.

Imorgon kommer det sista av avloppsstammen bli bytt. Det kommer kännas skönt.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *