Vardagsrummets väggar

Som Tobias skrev i förra inlägget var vi väldigt osäkra på om färgen vi valt var rätt eller om den var alldeles för gul. När andra (och tredje) lagret färg hade kommit på och torkat ordentligt försvann dock tvivlen då färgen blivit väldigt mycket mindre gul. Så det var bara att riva ner maskeringstejpen och njuta av resultatet. Trodde vi. Det som hände då var att den vita färgen som målats av målare följde med ner och kanten mellan vägg och takfärg blev helt förstörd. Jag var inte glad den kvällen.

Untitled-1
Före och efter räddningsauktionen. Till vänster fel maskeringstejp använd, till höger rätt maskeringstejp.

 

Dagen efter blev jag uppläxad av kollegor, vänner och personalen på Hornbach om att man måste välja rätt maskeringstejp. Så från och med nu är det jag som bara köper svindyr maskeringstejp för att inte behöva uppleva detta igen. Det vi fick göra för att rädda situationen var att måla med den beiga färgen över linjen där färgen lossnat och låta det torka. Sedan tejpades det med den nya (GULA) tejpen och spärrmålades med väggfärgen för att det vita sedan inte skulle krypa ner under tejpen. När det torkat målades tre lager med den vita takfärgen och sedan drogs tejpen bort. Efter mycket extrajobb fick vi tillslut vår raka linje.

IMG_0356Mitt i den här soppan har jag dessutom lyckats gå och dra av mitt korsband och lite annat smått och gott i knät. Detta gör att jag inte är till jättemycket hjälp just nu. Men då är det tur att vi har snälla familjemedlemmar. Igår var Tobias pappa uppe och hjälpte till att dels luta golvet i sovrummet, men också att få upp tapeten i vardagsrummet. I och med att detta är gjort har vi nu väggarna klara även i vardagsrummet, och enbart hallens väggar är kvar.

Tapeten i sovrummet har vi beställt via rebelwalls.com. Där kan man beställa tapeten måttanpassad efter väggen och så får man den hem på posten efter bara några dagar. När tapeten väl kom upp på väggen kunde vi konstatera att färgen gör sig riktigt riktigt bra i det rummet, och jag är väldigt glad att vi hade is i magen och inte bytte efter första strykningen.

Inspiration till motivet hittade vi i MIOs reklamkatalog. tanken är att rummet sedan ska bli lite av ett världsrum med inspiration från olika delar i världen. Jag håller redan på att planera en liten fotovägg som skall vara i kupan med semesterbilder.

Nedan ser ni resultatet när hela tapeten har kommit upp. Nu är det behandling av golv, sen lister, foder och dörrar som skall fixas för att rummet skall vara klart för möblering. Eller ja, elementet skall jag väl inte heller glömma då det är ett projekt i sig. Eller ventilationsluckan för den delen.

IMG_0358

 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *